Bölüm Hakkında

Kafkasya’nın eşiğinde yer alan Ardahan Üniversitesi, bölgenin tarihi, kültürel ve stratejik özelliğine uygun olarak gerçekleştirdiği birçok akademik faaliyet arasında Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü de bulunmaktadır.
 
ARÜ Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyet göstermekte ve hâlihazırda Lisans düzeyinde eğitim vermeyi sürdürmektedir.
 
Kafkas dilleri arasında köklü bir geçmişe sahip olan Gürcü dilinin yapısı ve tarihi gelişimi, Gürcü edebiyatının dönemleri, eserleri; Gürcü kültürünün özellikleri gibi konularında bilgi ve beceri kazandırmak, bölümün öğretim amaçlarındandır.
 
Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü alanında uzman, tecrübeli akademisyenleriyle öğrenciye eğitim veren bir bölümdür. Bölümde bilimsel yeterliliklerini Gürcistan ve Türkiye’de ispatlamış, anadilleri, eğitim dilleri Gürcüce olan güçlü bir öğretim elemanı kadrosu görev yapmaktadır.
 
Bölümümüzün öğretim dili Türkçe olup, branş dili Gürcüce yanı sıra İngilizce de zorunlu ders ve Rusça seçmeli ders olarak öğretilmektedir.
 
Öğrencilerimiz, eğitim süreçleri boyunca, ARÜ’nün üyesi olduğu Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Gürcistan’daki üniversitelerde eğitim alma imkânından yararlanabilmektedir.
 
Bölümün Lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır.